Viborg i Aarhusregionen

Finn historiske severdigheter

Søerne ved Viborg

En historisk by og masse kultur

I Viborg kan du bli fascinert av Danmarks vakre, spennende og formidable historie. Besøk Viborgs katedral, de gamle husene, kirkene, klostrene og museene - og nyt middelalderens atmosfære.

Og husk - det prisvinnende Fængslet i Horsens er også noe av det du kan oppleve i Den historiske regionen.

Besøk en av Danmarks eldste byer

Foto: Maagaardphotos, VisitViborg

Shop blant kunst, lokale råvarer og kjente merkevarer

Viborgs sentrum er vakkert og sjarmerende året rundt, og byr på et variert og bredt utvalg. Dra på "powershopping" i de kjente butikkjedene med både ukjente og kjente merkevarer i og utenfor Sct. Mathias Centret - byens kjøpesenter - som byr på mange spesialbutikker under ett tak.

Nyt Viborgs historiske gågater; oppdag utvalget i spesialforretningene. Kjøp lokale råvarer fra gårdsbutikker og nyt en cappuccino, latte eller et måltid mat på en av byens kafeer og restauranter.

 

De beste reisetipsene til den historiske regionen

Energimuseet

ENERGIMUSEET - lær om elektrisitetens fysikk, teknikk og historie. Uansett om du er nysgjerrig, nerd eller nostalgisk, så kan du få et vell av opplevelser både ute og inne og med hele familien - alt sammen i den flotte naturen ved Gudenåen og Tange Sø.

Mønsted kalkgruber

Mønsted kalkgruver - verdens største kalkgruve, en endeløs labyrint av gruveganger med huler like store som domkirker og smale ganger, hvor en voksen mann ikke kan gå oppreist.

Fængslet

Trenger du å sette livet ditt i perspektiv? Da bør du ta en tur til Horsens fengsel og se den tankevekkende historien som har utspilt seg der. For FÆNGSLET - hvor det både er overnatting og museum - kaller på din oppmerksomhet.

Hærvejen

Foto: Lars Holmgaard, VisitViborg
En dansk klassiker. Ta deg en tur på den gamle pilegrimsruten, Hærvejen, som strekker seg fra topp til tå i Danmark og går gjennom den historiske by Viborg.

Naturopplevelser

Kunst, kultur og historie

Smaker med historisk preg

Finn overnatting i Den historiske regionen

Foto: Golf Hotel Viborg

Les mer og bli kjent med den historiske regionen

Les mer om Aarhusregionen

Foto: Aarhusregionen