Badning i Almindsø - Friluftsregionen - Aarhusregionen

Få friluftsaktiviteter

Hjejlen på Silkeborgsøerne

Masse friluftsopplevelser ute

Midt i Sjøhøylandets vennlige landskap med sjøer, bakker og lyse bøkeskoger kaller tårnet på Himmelbjerget til munter «fjellklatring» og sommereventyr. Gå Himmelbjerg-ruten, hopp på sykkelen eller padle av sted i en kano for to - eller fire. Og husk å nyt en pause med is og øl på en av de mange kroer underveis.

Friluftsregionen er et eldorado for vannelskere

Foto: VisitSilkeborg

Naturen kaller på massevis av opplevelser i Friluftsregionen i Danmark. Her kan du utfordre deg selv på noen av de hardeste utendørs mountainbikebanene, som ligger i Danmarks utendørshovedstad Silkeborg, du kan seile i kano eller kajakk i timesvis i selskap med lappedykkerne, eller du kan dra på en hyggelig travtur i de store skogene. Silkeborg-sjøene og Gudenåen innbyr til en naturopplevelse i kano for hele familien.

Beste reisetips til Friluftsregionen

Opplev Søhøjlandet

I Søhøjlandet mellom Silkeborg og Skanderborg bretter Danmarks kanskje flotteste landskap seg ut langs Danmarks lengste elveløp Gudenåen (158 km) og Himmelbjerg-sjøene med et av Danmarks høyeste punkt, Himmelbjerget (147 meter), som vårtegn.

Aktiv ferie i Søhøjlandet

Uansett om du er på vandretur, utflukt på to hjul eller en kanotur på Gudenåen, så tilbyr Søhøjlandet alle muligheter for aktiviteter, der du selv kan bestemme tempoet.

Silkeborgmed vann inn i byen

Naturen, kulturen og bylivet er med på å gjøre Silkeborg til noe helt spesielt på Danmarkskortet. Med sin naturskjønne beliggenhet ved Gudenåen, vakre sjøer og store bakkete skogområder har Silkeborg fått internasjonal status som Danmarks utendørshovedstad.

På en tur til Himmelbjerget

Den mest klassiske opplevelsen i Silkeborg er en tur med verdens eldste hjuldamper, Hjejlen. Fra sentrum blir du med på den vakre seilasen mellom bakker og skog, og underveis kan du stå og nyte utsikten fra Himmelbjerget.

Seil med Hjejlebådene til himmelbjerget

Foto: VisitSilkeborg
Pent plassert i Søhøjlandet ligger Skanderborg, som innbyr til en historisk spasertur mellom de fine, gamle husene.

Overnatning i Søhøjlandet

Foto: Landal GreenParks

Les mer og bli kjent med Friluftsregionen

Les mer om de fem områdene i Aarhusregionen

Foto: Aarhusregionen