Ø ferie på Tunø i Kystlandet

Dra på øyhopping og opplev den helt spesielle øystemningen

Når du besøker Kystlandet, er det raskt og enkelt å ta en øytur eller rett og slett planlegge en øyferie. Her er flere vakre småøyer å velge mellom.

Fra fastlandet er det ikke langt til opplevelser på de vakre øyene som Samsø, Endelave, Tunø, Hjarnø og Alrø.

Danmark i miniatyr

Samsø er den største av øyene og blir ofte omtalt som Danmarks kjøkkenhage, fordi øyas mange soltimer og milde kystklima gir optimale betingelser for dyrkning av frukt og grønt, deriblant de berømte Samsøpotetene.

Øyas vakre og svært varierte natur byr på mange opplevelser og muligheter for aktiviteter - uansett alder. Naturmessig er Samsø et lite stykke Danmark i miniatyr: Kyststrekninger med steile skrenter, et bakkelandskap med dype groper og smeltevannsrenner, heier og fruktbare jordbruksområder og en fjord med mange øyer og holmer.

Nordby på Samsø i Kystlandet

Samsø har 120 kilometer kystlinje, og uansett hvor på øya du er, er det aldri langt til en god og badevennlig sandstrand..

Strande på Samsø Kystlandet

Flere opplevelser på Samsø

Let etter skatten og en gratis Tunø-medalje

Hvordan får man barn til å stå tidlig opp og gå en lang tur? Man sender dem på skattejakt 8,3 km rundt på den bilfrie øya Tunø! I mål får barn og barnslige sjeler hengt Tunø-medalje rundt halsen.

Skattejagt på Tunø, familie med medaljer Kystlandet

Se traileren til et episk eventyr: Tunø Skattejakt - The Movie

Med en vakker historie og vidunderlig stemning er det noe helt spesielt å tilbringe tid sammen på magiske Tunø. Øyas frodige natur en sikker hit for alle i familien og viser Danmark fra sin beste side – spesielt hvis du ser den fra toppen av øyas kombinerte kirke- og fyrtårn.

Utforsk alt fra steile klinter som reiser seg fra havet, myke sandstrender og dammer til nåletrær, nydelige grønnsaker og sjeldne fugler. Tunø har det hele.

Øen Tunø i Kystlandet

Flere opplevelser på Tunø

Øya Endelave er en liten perle

Endelave er en av Danmarks flotteste naturøyer og kan oppvise en enestående rikdom av planter, dyr og naturtyper, unike opplevelser for barn og et ekte vadehav i miniatyr med et rikt fugle- og dyreliv.

Her er også trollskogen, en “Skagen-odde”, en selkoloni og ikke minst masse ville kaniner som har gitt øya tilnavnet "Kaninøya".

Kaninøen Endelave i Kystlandet

Vil du gå på oppdagelsesferd og fordype deg i øyas naturliv, så ta gjerne med snorkel, kikkert, sykkel – du kan også leie sykkel på øya – og ikke minst vandresko.

Da er du også klar for å tilbakelegge den spennende vandreruten 'Kaninoen' som er øyas svar på Caminoen.

Lej cykler og cykel rundt på øen Endelave i Kystlandet

Flere opplevelser på Endelave

De andre øyene på Kystlandet er naturlige mål for dagsturer hvor du kan vandre rundt øyene på noen timer. Opplev vikinghistorie og storslått natur på Hjarnø eller opplev idyllen og de berømte tartelettene på Alrø.

Det kan du også oppleve i Kystlandet

Koselige kystbyer
Norsminde - en hyggelig kystby i Kystlandet i Danmark
Ferie ved den deilige danske kysten
Sommer og strand på Samsø i Kystlandet