Krabbefiskeri på lystbådehavnen i Juelsminde

Koselige kystbyer

Var det ikke noe med en lun fiskefrikadelle? Langs kysten lokker små intime kystbyer, sommerhusområder og større byer med kultur og natur til hygge for hele familien.

Norsminde

Den hyggelige lystbåthavnen ved Norsminde Fjord er et perfekt mål for en dagsutflukt.

Havnen er ikke stor, men så snart solen titter frem, er det et yrende folkeliv. Her er det flere steder hvor du kan kjøpe is og andre søtsaker – blant annet hos Norsminde Ishus ved kroen.

Norsminde - en hyggelig kystby i Kystlandet i Danmark

Her kan du også la barna få more seg med å fange krabber. Ved havnen er det en egen krabbebrygge, så bind agnet til en pinne og se om dere kan skaffe nok krabbekjøtt til familiens aftensmat. Redningsvest får alle som trenger det lånt også.

Langs kaien ligger Norsminde Fiskehus hvor du kan sitte på terrassen og nyte en lun fiskefrikadelle, spise lekre fiskeranretninger eller nyte en kald forfriskning.

Horsens

Danmarks 8. største by – Horsens – ligger i bukten ved Horsens Fjord. 

Her kan du se frem til at besøk i FÆNGSLET, Europas største fengselsmuseum, Danmarks Industrimuseum og Horsens Kunstmuseum.

Solnedgang i Horsens Kyslandet

På Danmarks bredeste gågate kan du shoppe i flere enn 150 butikker. Når hele familien skal spise ute, trenger menyen ikke alltid å bestå av pommes frittes og nuggets. I Horsens er det flere barnevennlige restauranter med babystoler, smilende personale og mat og drikke som frister både små og store.

Jørgensens Hotel åpner igjen etter en gjennomgripende renovering som har forvandlet en av byens mest historiske bygninger til en spesiell opplevelse. Hotellet byr på en eksepsjonell beliggenhet sentralt i Horsens, midt i Danmarks bredeste gågate, hvor byens attraksjoner, museer og opplevelser ligger i gangavstand.

Byen er kjent for sine store konserter og underholdning, som blant annet Horsens Middelalderfestival, Krimmessen og Horsens Teaterfestival.

I Bakkelandet, litt utenfor Horsens, kan du oppleve Den Genfundne Bro – vakker ingeniørkunst fra 1899. I 85 år lå den gamle jernbanebroen begravet, glemt av mange, men er nå gravd frem og står i dag som da den ble tildekket tilbake i 1929.

Juelsminde

I den vakre havnebyen Juelsminde er alt innen gangavstand. Her kan du rolig iaktta livet i den travle og koselige lystbåthavnen, nyte et lekkert måltid eller en is med utsikt over havet og spille en runde med minigolf.

Her kan du også la barna få more seg med å fange krabber, mens mor og far tar en titt i de mange spennende butikkene.

Ja, du kan også bare ligge og kose deg på de flotte børnevenlige strande, som omgir havnen ved en av østkystens beste sommerdestinasjoner.

I området kan du hvert år oppleve flere arrangementer, festivaler og historiske vandreturer. F.eks. "Fest i Hvalen", Juelsminde Havnefest, Kunst- og kunsthåndværkermarked og Palsgaard Sommerspil.

Krabbefiskeri på lystbådehavnen i Juelsminde

Samsø

Når lot du sist barnas kunnskap om Disneys univers avgjøre om dere når frem til midten av Verdens Største Labyrint? Er det lenge siden du har tatt en sykkeltur hvor lillebror velger ruten? Og har du noensinne opplevet en falk suse rett over hodet på deg?

På Samsø vil du oppleve at telefonen ikke har vært på i dagevis, og at nettbrettet får ligge i fred.

Feriedagene kan enten foregå i rolig tempo eller i full fart – det bestemmer du selv.

Gå tur på Ballebjerg på Samsø Kystlandet

Hvis dere liker action og spenning, kan dere kaste dere opp på BMX-sykler eller inn i en kjempestor ball triller ned en bakke i stor fart. Foretrekker dere helle litt mer rolige bevegelser, så kan dere få et innblikk i hvordan landbruket fungerte i gamle dager på husmannsstedet Fredensdal.

Dere kan også dra på oppdagelsesreise inn til byen Ballen, hvor det er butikker, aktiviteter for store og små samt iskiosker og barnevennlige restauranter.

15.-18. juli avholdes Samsø Festivalen, hvor dere kan oppleve musikk, sol, strand og vann midt i Danmark.

Nordby på Samsø i Kystlandet

Flere opplevelser på Samsø

Les også

Dra på øyhopping og opplev den helt spesielle øystemningen
Bo godt på Samsø i Kystlandet
Ferie ved den deilige danske kysten
Sommer og strand på Samsø i Kystlandet