Kano på Gudenåen i Silkeborg

Aktiv ferie i Aarhusregionen

Gjør deg klar for en opplevelsesrik ferie i storslått natur. Området rundt Aarhus byr på unike turmuligheter, et bredt aktivitetstilbud, fantastiske strender og kort avstand mellom by og natur. Alt dette gjør Friluftsregionen til en drømmedestinasjon - bare et steinkast fra Aarhus.

Vandresko eller pedalkraft

Dollerup Bakker ved Hærvejen

Ta en tur langs Hærvejen

Ta en tur langs Hærvejen - enten på sykkel eller til fots og opplev den historiske, danske pilegrimsruten. Nyt det varierte landskapet og de sjarmerende landsbyene langs Himmelbjergruten i Søhøjlandet eller langs Gudenåen langs den vakre Træksti mellom Randers og Silkeborg.

På Djursland kan du vandre fra Kalø Slotsruin via Mols Bjerge til Fregatten Jylland i Ebeltoft. Turen er ca. 60 km gjennom det fascinerende istidslandskapet og stien lever opp til internasjonale kriterier for vandreruter.

For deg som liker terrengsykling byr de store, kuperte skogene i hele regionen på noen av Danmarks beste terrengsykkelturer. I Danmarks friluftshovedstad, Silkeborg, er det et vell av ruter med forskjellige utfordringsgrader, sykkelstiene i Vesterskoven bør nevnes spesielt. Men det er ikke bare i Silkeborg du finner fantastiske terrengsykkelstier, også ved Hald Ege nær Viborg går en sti gjennom vakre Bækkelund. Også i Aarhus, i Marselisborg Skoven, finner du ca. 25 km terrengsykkelstier.

Danmarks friluftshovedstad

Omringet av Danmarks største skog- og innsjøområde ligger Silkeborg, den såkalte friluftshovedstaden. Den varierte naturen danner ideelle rammer for en aktiv ferie, men byen er også i seg selv verdt et besøk. Silkeborg byr på et rikt kulturliv, stort fokus på lokale råvarer, mikrobryggerier og mange små unike butikker.

Mountain bike i Silkeborg skovene

Danmarks friluftshovedstad

Aktiviteter for vannelskere i både sjø- og saltvann

Gudenåen slynger seg gjennom Aarhusregionen og er, med sine 160 km, Danmarks lengste vassdrag. Elvens rike fiskeliv, bestående av laks, ørret, ål, brasme, mort og abbor, gjør den svært populær for fiske. Det er også mulig å både seile, kjøre motorbåt og padle i kano eller kajakk her, helt fra byen Tørring til utløpet i Randers Fjord. 

Randers Fjord er Gudenåens utløp i Kattegat, og på ti steder langs fjorden viser såkalte ”hotspots” vei til naturopplevelser, fasiliteter, aktiviteter og rekreasjonsområder. 

Ved Udbyhøj ligger både en lystbåthavn og en deilig, barnevennlig sandstrand med fin sand.

Udbyhøj Lystbådehavn Randers Fjord

Fra Randers by till Randers Fjord

Silkeborgsjøene er navnet som ofte brukes for en rekke innsjøer koblet sammen av Gudenåen som bidrar med å danne det naturskjønne området ved Silkeborg. Sjøene er omgitt av skog og skrenter som skaper den vakre naturen i Søhøjlandet. Almindsø ved Silkeborg er en av Danmarks reneste innsjøer, og er en populær sjø og bade i med to store badeanstalter, Østre og Vestre, og flere mindre badesteder.

Familietur i kano på Remstrup ved Gudenåen

Aktiviteter for vannelskere

Knudsø, nord for Ry, er en av de mest besøkte badesjøene med en deilig barnevennlig strand. Stranden er ekstra barnevennlig og har i mange år blitt tildelt blå flag. Sett av en ettermiddag til en spasertur rundt Knudsø ved Skanderborg, og avslutt med en frisk dukkert i sjøen. 

Besøk en nasjonalpark

I de danske bjerge er det billedskjønn utsikt. I Nationalpark Mols Bjerge kan du se helt til Aarhus eller ned til Kalø og Ebeltofts blanke viker. Det er kilometervis med kyst med badestrender hvor du både kan bade, fiske og seile. Ta med familien opp på bronsealderens Trehøje og Agri Bavnehøj eller opplev naturen ved å melde deg på en sightseeingtur i buss, leie sykkel eller bli med på en guidet gå- eller seiltur.

Agri Baunhøj i Nationalpark Mols Bjerge, Djursland

Mols Bjerges højeste punkt Agri Bavnehøj

Danmarks "fjellheim"

Søhøjlandet i Århusregionen er landets sørligste og mest høytliggende landskap. Her finner du Danmarks to høyeste topper, Yding Skovhøj (173 m.o.h) og Ejer Bavnehøj (171 m.o.h), men den beste utsikten er likevel fra Himmelbjerget (147 m.o.h). Vårt beste turtips er å gå den 40 km lange Himmelbjergruten

Himmelbjerget i Skanderborg, Himmelbjergruten

Himmelbjerget

Stort utvalg av friluftsaktiviteter

Andre populære aktiviteter på Søhøjlandet, i tillegg til sykkel, gåturer og padling, er klatring i en av områdets mange topper, eller å spille golf. Seks golfbaner ligger spredt med ca. 10 km avstand. Sett dessuten av et par timer til å besøke Skanderborg, som byr på kvalitetsopplevelser innen kunst, gastronomi og shopping.

Oppdag flere kulturopplevelser i Aarhusregionen

På tur langs historiske Hærvejen

Finn roen i naturen og nyt friluftslivet på sykkel eller til fots, samtidig som dere utforsker områdets rike historie - fra to verdenskriger, samt vikingtiden – den gang handelsmenn, bønder, konger (og senere pilegrimer) reiste via Hærvejen når de skulle ut i verden. I dag er den 500 km lange ruten svært populær både for dagsturer og lengre utflukter.

Kroer, kafeer og vakre Viborg By

Overnatt i telt eller sjekk inn på en av de tradisjonsrike kroene langs veien. Du bør virkelig ikke gå glipp av de mange spennende smaksopplevelsene i Hærvejens restauranter, kafeer og små gårdsbutikker. Samtidig anbefales også en tur innom Viborg, en vakker gammel by med alt man kan ønske seg av historie, hygge, shopping, sport og kultur. 

Finn ut mer om Viborg og resten av den Historiske Regionen

Nyt livet langs kysten

Aarhusregionens vakre kystland er det perfekte stedet for en aktiv badeferie i rolige omgivelser. De vakre, hvite - og ikke minst barnevennlige - strendene regnes for å være blant de beste strendene i Danmark. Her finner du også mange koselige havner, lokale restauranter og sjarmerende småbyer som Odder og Juelsminde - bare for å nevne noe av alt du har i vente i Kystregionen. Kos dere med hesteridning, fiske, kiting, windsurfing og dykking, og husk å spise masse is! Legg også turen innom kultur- og badebyen (fjern) Horsens for kano- og kajakkpadling på Horsens Fjord , hyggelig shopping og museumsbesøk.

Sct Mogens Gade i Viborg

Vakre Viborg By

Opplev det østjyske øyhavet

Bare en time fra fastlandet ligger Tunø, Endelave, Samsø, som er perfekte sommerdestinasjoner. Her kan du virkelig senke skuldrene, nyte den storslåtte naturen og benytte alle bademulighetene ved den lange kystlinjen. 

Et besøk på Samsø gir deg og familien din et etterlengtet pusterom i en travel hverdag full av lyder og lys fra smarttelefoner, PC-er og TV-er.
Feriedagene på Samsø kan enten foregå i rolig tempo eller i full fart – det bestemmer dere selv. Her er der nemlig plass til både smil og undring, nærvær og samvær.

På øyas mest populære havn, Ballen, kommer dere garantert i feriestemning med mange restauranter, søte butikker, fine strender og yrende folkeliv. 15.-18. juli avholdes Samsø Festivalen, hvor dere kan oppleve musikk, sol, strand og vann midt i Danmark. 
 

Badestrande i Kystlandet, Saksild Strand

Det østjyske øyhavet

På den nærliggende barnevennlige øya Tunø kan hele familien dra på skattejakt og gå 8 km rundt på øya og få en medalje som bevis på innsatsen. Og på øya med de ville kaninene, Endelave, er det ren idyll ved den koselige byen ved havnen og gode muligheter for en sykkeltur i vill natur.

Ta også en tur til øyene Alrø og Hjarnø i Horsens Fjord med den lille sykkelfergen som gjør det mulig å seile hele veien rundt Horsens Fjord.