Randers Regnskov, pige i sommerfuglpark

Opplevelsesrik familieferie

Ta med familien på en innholdsrik ferie i Aarhusregionen, en ferie fylt med unike aktiviteter for både store og små. Her er det korte avstander mellom attraksjonene og museene, samtidig med dere finner både trivelige strender, nydelig natur og kystlandets sjarmerende havnebyer.

På Djursland, en halvøy like nord for Aarhus, finner du ...

Bystemning i Ebeltoft

Ebeltoft på Djursland

På kysten sør på Djursland ligger en av Danmarks mest populære feriebyer, Ebeltoft. Med sine skjeve bindingsverkshus, snirklete brostensbelagte gater og blomstrende stokkroser oser byen av idyll. Med sitt historiske bymiljø inngår Ebeltoft som en del av Nationalpark Mols Bjerge.

Ytterst på Djursland, Danmarks nesetipp, ligger Grenaa, som er Djurslands største by og knutepunkt for fergetrafikk til Anholt og Sverige. Like ved havnen er det en syv kilometer lang hvit sandstrand som med sin lave vanndybde og fineste sand, er ekstra barnevennlig. 

Nordens største sommerland

Djurs Sommerland - Nordens største sommerland

Djurs Sommerland

Få en kjempestart på ferien med latter og adrenalinkick i Djurs Sommerland. Her finner dere Danmarks største berg- og dalbaner, et gigantisk vannland og mer enn 60 andre attraksjoner som får det til å kile i magen. I Bondegårdsland, en av de ni temaparkene i Djurs Sommerland, kan selv de minste være med.

Sus av gårde på hønsejakt, opplev fritt fall fra Det Gamle Vandtårn og prøv årets nyhet, Grissebasserne. Kom og opplev hvorfor Djurs Sommerland er kåret til ”Europas Beste Familiepark 2019” og hvorfor Djurs Sommerland rett og slett er morsommere for alle. 

Kom tett innpå ville dyr fra hele verden

Safaritur på den afrikanske savanne

Ville dyr fra hele verden

Dra ut på spennende eventyr på den store savannen i Ree Park Safari, hvor dere kan se giraffer, neshorn og mange andre afrikanske dyr på nært hold. På turen rundt i dyreparken vil dere oppleve at dyrene har masse tumleplass og gode muligheter for fysisk utfoldelse. Prøv også en togtur ut på den nordamerikanske prærien hvor dere kan komme tett innpå bison, elger, sortbjørner og arktiske ulver.

Kattegatcentret i Grenaa, klap en krabbe

Danmarks haiesenter i Grenaa

Og det er enda flere ville dyr. På Kattegatcenteret i Grenaa er spenningen til å ta og føle på når haiene viser sine faretruende tenner, og i tillegg kan dere komme tett innpå mer enn 250 forskjellige rare og fargesprakende sjødyr i bassengene. For de minste venter hyggehjørner og rørebassenger innendørs, mens det kan plaskes, sprutes, krypes og kravles utendørs på den store vannlekeplassen. 

I Skandinavisk Dyrepark kommer dere tett på dyr fra hele Norden i det store, naturlige parkområdet, og dere kan møte flotte isbjørner, brunbjørner, ulv og mange andre nordiske dyr, og være med når dyrepasserne mater rovdyrene.

Fra all verdens dyr til en magisk verden av glass. På Glasmuseet Ebeltoft kan du oppleve skiftende utstillinger med glasskunst i verdensklasse året rundt. Blant verkene finner du det kosmiske rom – en svimlende installasjon som begeistrer både store og små. I det fullt fungerende verkstedet opplever dere glassets magi, og både barn og voksne kan prøve å lage sine egne kunstverk. 

Kjenn historiens sus

Fregatten Jylland aktiviteter med børn

Kjenn historiens sus

Hvis dere vil oppleve historiens sus, kan dere gå ombord i verdens lengste treskip, Fregatten Jylland i Ebeltoft, og oppleve et helt unikt stykke Danmarkshistorie ombord på skipet. Fregatten er et skip med 1000 historier. Ta med barna på sporjakt, prøv krefter på den maritime lekeplassen eller la dem klatre til topps i masten. Nyt duften av tjære, sett deg i kongens salong og hold deg for ørene når kanonene avfyres. 

Danmarks herregårdshistorie merkes godt når du kommer inn i de store salene på slottet Gammel Estrup. Der ser du hvordan grever og grevinner levde til hverdags og til fest i herregårdens fornemt innredede saler og stuer. På søstermuseet Det Grønne Museum får du vite mer om jakt, skog, landbruk og mat. På dette levende museet formidles gamle håndverkstradisjoner gjennom aktiviteter for barn og voksne.  
 

Våre beste reisetips til Djursland

Shopping og en regnskog i Randers

Randers, Gudenåen

Vær aktiv i byen med naturen i nærheten

Middelalderbyen Randers ligger tett på naturen ved Gudenåen og Randers Fjord. Randers’ historie kan med sikkerhet spores tilbake til 1000-tallet, og det merkes godt i de mange, gamle middelaldergatene og -smugene. Det myldrer av liv i byen året rundt, og den har en unik atmosfære med velbevarte, skjeve bindingsverkshus og brosten. En ferie i Randers byr også på hyggelig shopping, deilige matopplevelser og spennende aktiviteter for hele familien.

Regnskovsstemning i Randers Regnskov

Liker dere eksotiske opplevelser, inviterer Randers Regnskov inn til et ekte tropeeventyr med frodige og grønne omgivelser, brusende vannfall og et mangfoldig dyreliv. Utenfor åpner en ny, kul lekeplass og et helt vilt anlegg, ”Hyænesletten” – før isen kommer. 

Et annet subtropisk land er Water & Wellness Randers. Vannlandet rommer både lekeområde med egne baby- og barnebassenger, utendørs- og varmtvannsbassenger og to store vannsklier. I velværeavdelingen tilbys massasje, dampbad og badstuer både innendørs og utendørs, så her er det mange timer med aktiviteter for hele familien.

Se hva mer du kan oppleve i Randers.

Våre beste reisetips til Randers

Aarhus – en moderne storby også for barn

Aarhus Ø

Er dere i den østlige delen av Aarhusregionen, er det naturlig å kjøre en tur innom Danmarks nest største by. Aarhus er storbyen hvor du har alt like i nærheten, og det meste innenfor gåavstand. Gå en tur i bydelen Aarhus Ø, helt ut til Aarhusbukten og hopp i havet i Havnebadet eller nyt det yrende seilsportmiljøet.

Res tilbake i tid på friluftsmuseet Den Gamle By, som med sine maksimale tre stjerner fra Michelin er på listen over verdens største severdigheter, eller begi dere ut på en 360-graders rundtur over Aarhus i alle regnbuens farger i Your rainbow panoramaARoS Aarhus kunstmuseum. Her kan du også oppleve den 5 meter høye skulpturen Boyeller være kreativ i ARoS Public.

 Parisehjul, Tivoli Friheden i Aarhus

Tivoli Friheden

I fornøyelsesparken Tivoli Friheden kan dere utforske et vell av nervepirrende forlystelser for store og små, og kanskje noen av dere tørr å kaste dere ut fra Danmarks høyeste frittfallstårn på 65 meter? Hele sommeren kan dere gå på konserter og se teater, og i hele juli kan dere oppleve den nye Blomsterfestivalen.

Kom tett på fortidens og nåtidens mennesker på Moesgaard Museum, hvor hele familien kan fordype seg i timevis i menneskets opprinnelse og verdens kulturer, som fortelles gjennom dramatiserte og interaktive utstillinger. Museet er bygget inn i landskapet og ligger midt i vakker natur, og byr på en fantastisk mulighet til å oppleve den vakre naturen som omkranser storbyen Aarhus.

Hvis familien din er interessert i astronomi og vitenskap, anbefaler vi at dere besøker vitenskapsmuseene i Aarhus. På Steno Museet går du på oppdagelsesferd i naturvitenskapen og kan se forestillinger om stjernehimmelen. I drivhusene i Botanisk Have er naturen i sentrum, hvor du går gjennom fire klimasoner, og på Ole Rømer-Observatoriet kan du få et fascinerende syn i teleskopene.

Våre beste reisetips til Aarhus

ARoS Aarhus Kunstmuseum, Den Gamle By, Moesgaard Museum, Science Museerne og Tivoli Friheden

Viborg-området med museer i naturskjønne omgivelser

I Viborg-området, like ved Gutenåen og Tangesø, ligger det innovative museet – Energimuseet. Her får du både spenning, kunnskap og opplevelser. Ta en titt inn i energiens historie og fremtiden – her står nemlig forbruk og løsninger på jordens klimautfordringer i fokus. Bli med i Bohrtårnet hvor det arrangeres spennende lynshow og eksperimenter med vind- og alternativ energi. 

I den vestlige delen av Aarhusregionen ligger verdens største kalkgruve – Mønsted Kalkgruber. I en endeløs labyrint av gruveganger går dere langs rislende bekker og underjordiske sjøer rundt i de gamle smale gruvegangene. I sommerperioden kjører gruvetoget, som tar dere med inn i gruvene, hvor togsporet snor seg mellom kalksøylene og ender ved gruvekinoen. 

Energimuseet, lærerige aktiviteter for børn

Mye for barn på Energimuseet

Våre beste reisetips til Viborg området

Besøk det sjarmerende kystlandet

Etter noen aktive dager med mange nye inntrykk er det deilig å kunne slappe av og nyte en is på en av regionens barnevennlige strender - med blått, klart vann, forfriskende sjøbris og herlig, hvit sand. For den mer rastløse badenymfen er det også mulig å utforske kysten i havkajakk, samt kite, snorkle og vindsurfe.

Familieferie i Kystlandet i Aarhusregionen

En deilig dag på stranden

Flere av strendene har dessuten kort gåavstand til spisesteder og trivelige små bysentra. Finn for eksempel veien til Odders 94 km lange kystlinje, koselige kaféer og loppemarked, eller besøk strendene rundt den populære og sjarmerende kystbyen Juelsminde.

Ved den travle lystbåthavnen får du ekstra mye maritim stemning, og her kan du blant annet fiske, spille minigolf, sykle og gå turer. Besøk også kulturbyen Horsens, hvor et besøk i det gamle Fængslet er en ekstra spennende og minneverdig opplevelse.