VisitAarhusregionen
Søerne ved Viborg

Ut i naturen

Frisk vind i håret, duften av lyng, fuglesang og natur så langt øyet rekker. Det enestående istidslandskapet i Aarhusregionen byr på vakre naturopplevelser og en tidsreise tilbake til mer enn 10 000 år siden, hvor enorme isbreer presset sand, grus og leire inn over området.

Nyt den unike naturen i Aarhusregionen

På vandretur i det unike istidslandskapet i nasjonalparken Mols Bjerge kan du møte villhester og gressende kveg på de varme, solrike engene. Perlen i Danmarks istidsgeologi er det dramatiske landskapet ved Hald Sø og de lyngkledde Dollerup Bakker ved Viborg.

I Søhøjlandet mellom Silkeborg og Skanderborg bretter Danmarks kanskje vakreste landskaper seg ut langs Danmarks lengste vassdrag og Himmelbjerg-sjøene med et av Danmarks høyeste punkter, Himmelbjerget, som landemerke.
 

 

Eller ta med deg lyden på din tur på Gudenåen ...

Podkast om Gudenåens kulturhistorie

Visste du at Gudenåen er 158 km lang og Himmelbjerget 147 m høyt - med tilgang til mengder med aktiviteter og opplevelser.

Ubeskrivelige tidslommer

Du kan også gå på oppdagelsesferd i de underjordiske gangene i verdens største kalksteingruve, Mønsted Kalkgruber - og midt ute i Kattegat ligger Anholt, en av Danmarks vakreste øyer for naturelskere, med klitter, hvite sandstrender, høyt til himmelen og Nord-Europas største ørken.

Ved havet

I Danmark er vi aldri mer enn 50 kilometer fra havet, og det er vanskelig å ikke la seg lokke ut til de vakre kystområdene i Aarhusregionen. Her er brede, kritthvite sandstrender med klitter, stille viker med le og imponerende kalkklinter. Den 360 kilometer lange kystlinjen er et eldorado for både badegjester, fossiljegere og naturelskere.

Strendene på Djursland har grunt vann og er ideelle for barn. Flere av strendene har Blått Flagg som garanterer rent badevann og fine fasiliteter. Og i Aarhus kan du ta en frisk dukkert i det nye havnebadet designet av stjerne-arkitekten Bjarke Ingels.